Ένα σημείο στον δρόμο Σπάρτη - Καλαμάτα μέσω Ταϋγέτου έχει «δίδυμο αδερφάκι» στην Ευρυτανία!

15/01/2019

Μια εκπληκτική ομοιότητα μεταξύ ενός σημείου του δρόμου Σπάρτη - Καλαμάτα μέσω Ταϋγέτου και της θέσης «Κλειδί» κοντά στο Μοναστήρι του Προυσού στην Ευρυτανία, χαρίζει η φύση, της οποίας τα «παιχνίδια», πολλές φορές είναι εντυπωσιακά.

Όπως αναφέρει το evrytanika.gr, επιβλητική, εντυπωσιακή και πολυφωτογραφημένη, η θέση «Κλειδί», κοντά στο Μοναστήρι του Προυσού, αποτελεί σήμα κατατεθέν του ευρυτανικού φυσικού τοπίου.

Ο στενός δρόμος περνά μέσα από ένα φυσικό τούνελ λίγων μέτρων που σχηματίζει ένας θεόρατος βράχος, με τον Καρπενησιώτη ποταμό στα αριστερά (όπως κατηφορίζουμε) και πανύψηλα βράχια να προκαλούν δέος και θαυμασμό για το κάλλος που δημιούργησε η Φύση και το «λιθαράκι» που έβαλε ο άνθρωπος.

Κι όμως, αντίστοιχα εντυπωσιακό πέρασμα υπάρχει και στην Πελοπόννησο, με τις ομοιότητες μεταξύ των δύο σημείων να μπερδεύουν ακόμα και τους πιο... μυημένους.

Ο λόγος γίνεται για τη διαδρομή που ενώνει τη Σπάρτη με την Καλαμάτα μέσω του Ταΰγετου και του φαραγγιού της Λαγκάδας.

Όπως και στη διαδρομή για τον Προυσό, υπάρχουν σημεία όπου τα βράχια χαμηλώνουν δημιουργώντας τούνελ και "μπαλκόνια", ενώ... ίδια είναι ακόμα και τα τσιμεντένια προστατευτικά στα πλάγια του δρόμου.

Οι εικόνες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές περί ομοιότητας...Το σημείο του δρόμου Σπάρτης - Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου
Το «Κλειδί», λίγο πριν τον Προυσό Ευρυτανίας