«Χέρι - χέρι» Δήμος Σπάρτης και ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την ανακαίνιση του κτηρίου της Μαθητικής Εστίας

28/01/2019

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, παρουσία του Προέδρου του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Δ. Ζέρβα, του Δημάρχου Σπάρτης κ. Βαγγέλη Βαλιώτη, του Αντιδημάρχου Σπάρτης κ. Π. Αργυρόπουλου, του κ. Χ. Μανουκιάν καθώς και του Ε. Βαϊρακτάρη, Διευθυντή Εκπαιδευτικής Μέριμνας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., για την αξιοποίηση του κτηρίου ιδιοκτησίας του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στην πόλη της Σπάρτης.

Όπως αναφέρει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε ανακοίνωσή του, «στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται και διαπιστώθηκε συναντίληψη στο θέμα των ενεργειών που απαιτούνται.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν από κοινού δράσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται και την περαιτέρω αξιοποίηση του ακινήτου σε βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση:

1. Την σύνταξη των απαραιτήτων τευχών και σχεδίων για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων την αναλαμβάνει ο Δήμος Σπάρτης,
2. Μετά την σύνταξη των τευχών το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα υλοποιήσει τις προτάσεις του Δήμου,
3. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ μετά από έγγραφο του Δήμου θα προωθήσει τα θέματα που αφορούν στην χρήση του ακινήτου τόσο βραχυπρόθεσμα από τον Δήμο όσο και μακροπρόθεσμα. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεσμεύεται στην εκπόνηση των σχετικών μελετών για την μακροπρόθεσμη αξιοποίηση του ακινήτου και την κατασκευή των απαραιτήτων έργων».

Επιπλέον, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια του Δήμου Σπάρτης στο θέμα αυτό, όπως και σε παρόμοια τεχνικά ζητήματα, ώστε να επιλύονται το συντομότερο δυνατό».