«Ενημερώνομαι - Εκπαιδεύομαι - Προστατεύω τη ζωή μου και την περιουσία μου»: Με επιτυχία οι δράσεις της Π.Υ. Γυθείου!

22/02/2019

«Ενημερώνομαι - Εκπαιδεύομαι - Προστατεύω τη ζωή μου και την περιουσία μου»

Με αυτόν τον τίτλο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής, σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, πραγματοποίησε καμπάνια ενημέρωσης - εκπαίδευσης φορέων, πολιτών και επαγγελματιών, για την προστασία από την πυρκαγιά και τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, στις Κροκεές και στο Γύθειο.

Στις Κροκεές, η δράση έλαβε χώρα την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου σε κατάστημα της περιοχής, ενώ στο Γύθειο, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Π.Υ. Γυθείου που υπογράφεται από τον Δοικητή. Επιπυραγό Κωνσταντίνο Γραφάκο, «σκοπός αυτών των δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση φορέων, επαγγελματιών και πολιτών στην γνώση για την πρόληψη, αντιμετώπιση και προστασία από την απειλή από την πυρκαγιά και τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Η γνώση ως εφόδιο μειώνει την πιθανότητα αμέλειας που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή και ταυτόχρονα αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας κάθε ανθρώπου ώστε να ενεργεί και να αντιδρά χωρίς το αίσθημα του πανικού. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου σκοπό έχει να συνεχίσει με ανάλογες δράσεις ώστε να έχουν την δυνατότητα ενημέρωσης όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες των περιοχών ευθύνης της. Προσπαθούμε να είμαστε πάντα κοντά στον πολίτη και να φροντίζουμε για την πυροπροστασία του».