Εθελοντικός καθαρισμός στο νησάκι «Κρανάη» και στην παραλία Σελινίτσας

08/05/2019

Όπως γνωστοποίησε ο Λιμενάρχης Γυθείου Πλωτάρχης Λ.Σ. Παναγιώτης Γιαννουράκος, η HELMEPA συντονίζει και το έτος 2019, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, την πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Καθαρισμού 2019» η οποία καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό την ανάδειξη του σημαντικού προβλήματος της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους.

Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από την 3η Μαΐου έως και την 3η Ιουνίου με τον καθαρισμό μεταξύ των άλλων, μιας παραλίας, ενός λιμένα, ενός τμήματος βυθού ή οποιασδήποτε γενικά παραθαλάσσιας τοποθεσίας η οποία μπορεί να είναι επιβαρυμένη με απορρίμματα και σκουπίδια.

«Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας. Με δεδομένη την ευαισθησία και τον ενεργό σας ρόλο κατά το παρελθόν, καλείσθε να συμμετάσχετε στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας και να συνδράμετε στην παραπάνω εθελοντική προσπάθεια την Υπηρεσία μας, η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλία καθαρισμού της νήσου Κρανάης την 17η Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή από ώρα 09:00 π.μ. έως ώρα 12:00 π.μ. με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου καθώς και της παραλίας Σελινίτσας την Τετάρτη 29-5-2019 από ώρα 09:00 π.μ. έως ώρα 12:00 π.μ.. με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Γυθείου.