Πεζοπορία από την Λογγάστρα στα Πικουλιάνικα!

16/05/2019

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής, σας καλεί σε πεζοπορία από την Λογγάστρα έως τα Πικουλιάνικα στα παραδοσιακά μονοπάτια που καθαρίστηκαν πρόσφατα.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει στις 8:30π.μ. την Κυριακή 19 Μαΐου από την πλατεία της Λογγάστρας και θα καταλήξει στην πλατεία των Πικουλιανίκων όπου θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα με σουβλάκια και αναψυκτικά στους συμμετέχοντες.

Η συνολική διαδρομή από Λογγάστρα, Τρύπη, Σταυρό, Πικουλιάνικα είναι 7,6 χιλιόμετρα. 

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το συντομότερο δυνατό στο συντονιστή Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945832701).

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους: Τρύπης, Πικουλιανίκων, Ταϋγέτης (Μπαρσινίκου), Παρορίου, Αναβρυτής, και Καλυβίων Σοχάς έχει ξεκινήσει το καθάρισμα παραδοσιακών μονοπατιών συνολικού μήκους περίπου 93 χιλιομέτρων για φυσιολατρικό, περιπατητικό και αθλητικό τουρισμό. Τα 14 χωριά που συνδέουν τα μονοπάτια είναι: 1) Λογγάστρα, 2) Βάρσοβα, 3) Τρύπη, 4) Σταυρός, 5) Πικουλιάνικα, 6) Βλαχοχώρι, 7) Ταϋγέτη, 8) Περγανταίικα, 9) Αναβρυτή, 10) Σοχά 11) Καλύβια Σοχάς, 12) Παρόρι, 13) Άγιος Ιωάννης και 14) Μυστράς.

Τα μονοπάτια αυτά είναι τμήμα των μονοπατιών που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής πριν κατασκευαστεί το σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Στον παρακάτω χάρτη με πράσινο φαίνεται το σύνολο των μονοπατιών.