Η εκδρομή στην «Άγρια Δύση» ξετρέλανε τα παιδιά του Κατηχητικού της Γκοριτσάς!

05/06/2019

Επ΄ ευκαιρία της λήξης της κατηχητικής περιόδου 2018-2019, το Σάββατο 18 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδρομή του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Γκοριτσάς.

Το κατάμεστο λεωφορείο ξεκίνησε από τη Γκοριτσά και με ενδιάμεση στάση επισκέφτηκε το «Ράντζο» στο Σοφικό Κορινθίας. Εκεί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ενορίας, «τα παιδιά με τους γονείς τους και τους κατηχητές τους, τον ιερέα και την πρεσβυτέρα, ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους του «Ράντζου» στο εκπαιδευτικό χωριό όπου είδαν και άκουσαν πώς δούλευαν τα παλαιότερα χρόνια το παντοπωλείο, το ελαιοτριβείο, το τυροκομείο, το τσαγκαράδικο και το κουρείο.

Ακόμη, στη βόλτα με το τρενάκι και την άμαξα, θαύμασαν διάφορα ζώα όπως αγελάδες, αγριογούρουνα και ελάφια. Επίσης, εντυπωσιάστηκαν πάρα πολύ με την ιππασία και την τοξοβολία. Νοερά, βρίσκονταν όλοι στην εποχή της «Άγριας Δύσης»… Το μεσημέρι, έφαγαν το μεσημεριανό τους στο σαλούν-εστιατόριο, έπαιξαν με διάφορα παιχνίδια και ετοιμάστηκαν για αναχώρηση. Η πεντάωρη διαμονή στο «Ράντζο» ξετρέλανε τα παιδιά…

Προς το απόγευμα, έγινε επίσκεψη-προσκύνημα στην Ιερά Μονή Φανερωμένης στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Εκεί, τα παιδιά με τους γονείς και τους κατηχητές τους, είχαν την ευκαιρία να ασπαστούν και τμήματα των λειψάνων του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων και του Αγίου Νεκταρίου. Αφού προσκύνησαν και άκουσαν το ιστορικό της Μονής από τις μοναχές, δέχτηκαν ένα κέρασμα και πήραν το δρόμο της επιστροφής όπου με ενδιάμεση στάση έφτασαν στη Γκοριτσά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μουσική και η συμμετοχή των παιδιών στα ανέκδοτα, καθ΄ όλη τη διαδρομή δημιουργούσαν ευχάριστη ατμόσφαιρα. Τέλος, οι κατηχητές αφού ευχαρίστησαν τους γονείς και τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στα μαθήματα και τις δραστηριότητες του Κατηχητικού, ανανέωσαν τις συναντήσεις τους για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες