Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη ενθουσίασε το κοινό στο αμφιθέατρο Σπαντίδου!

26/06/2019

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ 2019» που παρουσίασε το θέατρο «Έξοδος Αιγαίου» στο «Σπαντίδου Αμφιθέατρο» στο Λακεδαιμονίων Πολιτιστικό Κέντρο «Μνημοσύνη» στο Γεωργίτσι Λακωνίας την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 στις 8μ.μ.
 
Οι θεατές ενθουσιάστηκαν με την παράσταση και τους συντελεστές που χειροκρότησαν πολύ θερμά. Την παράσταση προλόγισε ο σκηνοθέτης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παροίκος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της εποχής που γράφτηκε το έργο, μετά το τέλος του πελοποννησιακού πολέμου και το διαχρονικό του μήνυμα.
 
Επίσης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά του καθηγητή Δημήτρη Σπαντίδου που με το έργο του, το Λακεδαιμονίων Πολιτιστικό Κέντρο «Μνημοσύνη» δίνει το στίγμα της πολιτιστικής πορείας που χρειάζεται η Ελλάδα και η ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού.
 
Tο έργο παρουσιάστηκε σε παραγωγή και σκηνοθεσία Ηλέκτρας Παροίκου, σκηνικά-κοστούμια - μάσκες της Άννας Περντρώ, μουσική του Χρήστου Λεοντή. Με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς: Σπύρος Ξένος, Θανάσης Κυριαζής, Ντενίζ Μπονάνου, Κώστας Σκύλος, Σάκης Τσινιάρος, Ειρήνη Βουκελάτου και ο χορός των φτωχών. Καλλιτεχνική διεύθυνση Νίκος Παροίκος.
 
Με την παράσταση στα «ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ 2019» η «Έξοδος Αιγαίου» Ολοκλήρωσε την εαρινή της περιοδεία που άρχισε στις αρχές Απριλίου στο λόφο Φιλοπάππου (Θέατρο Δόρα Στράτου) και συνεχίστηκε σε αρχαία θέατρα σε όλη την Ελλάδα (Άργος, αρχαία Ολυμπία, Φίλιπποι Καβάλας, Δίον Πιερίας, Οινιάδες Αιτωλοακαρνανίας, αρχαία Νικόπολις Πρεβέζης και Δωδώνη Ιωαννίνων).
 
Η καινούργια παραγωγή του θεάτρου για το 2020 θα είναι η Κωμωδία του Αριστοφάνη «Ιππής».

Φωτογραφίες & βίντεο: Νίκος Μπακής