Η γιορτή της Αγίας Κυριακής στο Σιδηρόκαστρο της Μάνης

08/07/2019

Την Κυριακή 7 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Κυριακής, ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ΄ μετέβη στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό στο χωριό Σιδηρόκαστρο της περιοχής του Γυθείου και ιερούργησε συμπαριστούμενος από τον πρωτοπρ. π. Στέφανο Ταβουλάρη, Αρχιερατικό Επίτροπο Γυθείου και τον ιεροδιάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μάνης μίλησε για την Πρόνοια του Θεού προς την άλογη κτίση και την κορωνίδα της Δημιουργίας, τον άνθρωπο. Μετά την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και την τέλεση της αρτοκλασίας προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο ο επίτιμος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου «Η Αγία Κυριακή» και συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Αριστομένης Δαμιανάκος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης Γ. Μπουτσικάρης. Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος εξήγγειλε υποτροφίες για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου καταχειροκροτούμενος από τους πιστούς χριστιανούς.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης, ο Σεβασμιώτατος, προσκληθείς μετέβη με τη συνοδεία στην οικία του κ. Δημητρίου Μαστακούρη, ο οποίος διετέλεσε chef του Πρίγκηπος της Ελλάδος Πέτρου (+1980), εγγονός του Βασιλέως Γεωργίου Α΄ και είχε συζήτηση μαζί του για ιστορικά θέματα. Τέλος, επισκέφθηκε και άλλα αξιοθέατα της Κοινότητας και ευλόγησε τους κατοίκους οι οποίοι εξέφρασαν ποικιλοτρόπως την χαρά τους για την επίσκεψη αυτή.