Εορτασμός της Υπαπαντής και φέτος στον βυζαντινό Μυστρά

28/01/2020

Με κάθε μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί και φέτος η Υπαπαντή του Κυρίου την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται μέσα στο βυζαντινό Μυστρά επάνω από το μοναστήρι της Παναγίας Παντανάσσης.

Καλούνται οι χριστιανοί από την ευρύτερη περιοχή του Μυστρά και της Σπάρτης να προσέλθουν, αφού διανύσουν τη δύσκολη, μα όμορφη ανηφορική διαδρομή των 20 λεπτών που οδηγεί στο μικρό κατανυκτικό Ναό, για να παρακολουθήσουν με κατάνυξη τον όρθρο και την πανηγυρική θεία λειτουργία.

Τις ακολουθίες που θα ξεκινήσουν από 07:30 π.μ και θα τελειώσουν περίπου στις 10:00 π.μ. θα τελέσει ο εφημέριος Πικουλιανίκων π. Κωνσταντίνος Γρίβας και στο ψαλτήρι θα είναι ο ιεροψάλτης Σταύρος Περγαντής.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας οι παρευρισκόμενοι θα περάσουν από το αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και θα κεραστούν με γλυκίσματα από τις μοναχές. Το μικρό Εκκλησάκι είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή αφιερωμένο στην Υπαπαντή του Κυρίου και είναι χτισμένο σε ειδυλλιακό τοπίο, αγναντεύοντας την πεδιάδα του Μυστρά, την πόλη της Σπάρτης και τον Πάρνωνα.   
 
Σταύρος Περγαντής