Προσοχή στις φήμες: Δεν υπάρχει έως τώρα κρούσμα κορονοϊού στη Λακωνία!

28/02/2020

Το θέμα του κορονοϊού εδώ και μέρες παίρνει μεγάλες διαστάσεις και στις συζητήσεις μεταξύ του κόσμου κυριαρχεί απόλυτα, όμως δεν λείπουν και οι πληροφορίες που είναι ανυπόστατες και δημιουργούν σύγχυση και πανικό χωρίς λόγο.

Έτσι και εδώ στη Λακωνία, η φήμη ότι υπάρχει κρούσμα κορονοϊού στο νομό μας και ότι ο άνθρωπος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σπάρτης, διαδόθηκε γρήγορα τις τελευταίες ώρες, όμως σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο (28/2 – 14:00).

Επιπλέον, φημολογείται ότι αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Πακιστάν, απεβίωσε στο Νοσοκομείο Σπάρτης λόγω φυματίωσης ή κορονοϊού πριν από λίγες ώρες. Και αυτή η φήμη, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε, δεν ευσταθεί καθώς πρόκειται για περιστατικό που έγινε πριν 3 μήνες περίπου και ο θάνατος προέρχεται από άλλα αίτια.

Όσον αφορά στην πενταήμερη εκδρομή του 1ου Λυκείου Σπάρτης και Μουσικού Λυκείου Σπάρτης στη Θεσσαλονίκη, τις μέρες που εκδηλώθηκαν τα κρούσματα στη συμπρωτεύουσα, πάλι επικράτησε εδώ στη Σπάρτη μια ανησυχία, ενώ και σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν ανυπόστατες φήμες.

Σας συμβουλεύουμε να ενημερώνεστε με σύνεση από τα ΜΜΕ που εμπιστεύεστε, αλλά και από τους επίσημους δημόσιους φορείς και να μην αρχίσετε να ακούτε την κάθε κουταμάρα που θα σας πουν, η οποία θα μπορούσε να βασίζεται σε κάποια πληροφορία που τελικά μετά από το «σπασμένο τηλέφωνο» να φτάσει σε εσάς ως μια τελείως αλλαγμένη αλλά τρομακτική και επικίνδυνη πληροφορία.

Τέλος μην ξεχνάτε, ότι ο κορονοϊός ως αρρώστια μπορεί από μόνος του να μην δημιουργεί γενικευμένα προβλήματα (τουλάχιστον οι ειδικοί μας καθησυχάζουν), αλλά τα περισσότερα προβλήματα τελικά να δημιουργούνται από τον πανικό και τις υπερβολές κάποιων στο άκουσμα του κορονοϊού!