Τα λόγια και η συγκίνηση του Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης

26/03/2020

Εν μέσω των μέτρων που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, γιορτάστηκε χθες ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκαν, κεκλεισμένων των θυρών και για τους σκοπούς της ραδιοφωνικής μετάδοσης από τον Σταθμό της τοπικής Εκκλησίας, ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Πριν την τέλεση της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε, συγκινησιακά φορτισμένος, για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος έκανε έκκληση στην Παναγία να έχει υπό την σκέπη της τον λαό, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες στα νοσοκομεία.

Ακολούθως, κάλεσε τους ευσεβείς Χριστιανούς να ψάλλουν από τα σπίτια τους το κοντάκιο «τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό μας Ύμνο, ενώ γνωστοποίησε ότι την ίδια ώρα όλες οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα χτυπήσουν χαρμόσυνα.

Ακούστε εδώ τα λόγια του Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου


Πληροφορίες: immspartis.gr