Κρητικός και Δαβάκης δίνουν το 50% του μισθού τους για τον «πόλεμο» με τον κορωνοϊό

31/03/2020

Δεκτή έκαναν την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους σε ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19, οι βουλευτές Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Νεοκλής Κρητικός και Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Κρητικός σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, τονίζει μεταξύ άλλων πως «όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρινόμενοι στη δημόσια παρότρυνση του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα καταβάλλουμε, τους επόμενους δύο μήνες, το 50% του μισθού μας στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19» προσθέτοντας ότι «Δεν είναι μία πράξη μόνο συμβολική. Είναι πράξη ουσίας!»

Από την πλευρά του ο κ. Δαβάκης αναφέρει και αυτός σε ανάρτησή του, πως «η προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενισχύσουμε οι βουλευτές της ΝΔ οικονομικά την εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας, είναι συμβολική και αυτονόητη».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κρητικού:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες,

όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρινόμενοι στη δημόσια παρότρυνση του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα καταβάλλουμε, τους επόμενους δύο μήνες, το 50% του μισθού μας στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19.

Δεν είναι μία πράξη μόνο συμβολική. Είναι πράξη ουσίας! Οι ανάγκες είναι μεγάλες και τα περιθώρια της Οικονομίας συγκεκριμένα. Σε αυτόν τον “πόλεμο” με τον αόρατο εχθρό είμαστε όλοι μαζί!

Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε από αυτήν τη μάχη ακόμα πιο δυνατοί!»

Η ανάρτηση του κ. Δαβάκη:

«Η προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενισχύσουμε οι βουλευτές της ΝΔ οικονομικά την εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας, είναι συμβολική και αυτονόητη: Από τον Λαό! Για τον Λαό! Με τον Λαό! Θα νικήσουμε!»