Μισό εκατομμύριο ευρώ μέχρι τώρα από την Περιφέρεια για αναλώσιμα προς τις δημόσιες δομές υγείας

08/04/2020

«Το μισό εκατομμύριο ευρώ πλησιάζει η μέχρι τώρα δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προμήθεια των υλικών και των αναλώσιμων που ζητούνται από τις δημόσιες δομές υγείας, προμήθεια η οποία γίνεται σε καθημερινή βάση», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

«Ο,τι μας ζητούν το αγοράζουμε και το προωθούμε, ωστόσο υπάρχουν δυσκολίες στην εξεύρεση ορισμένων ειδών, λόγω των ειδικών συνθηκών που υφίστανται -όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλον τον κόσμο» τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και σημείωσε παράλληλα, ότι «αυτή τη στιγμή προτεραιότητά μας αποτελεί ο εφοδιασμός του δημόσιου τομέα και -για την ώρα- δεν μπορούμε, δυστυχώς, να ανταποκριθούμε σε ανάλογα αιτήματα ιδιωτών γιατρών», αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση μόλις επιτρέψουν οι συνθήκες.

Επίσης, οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, ο κ. Νίκας «γνωστοποίησε ότι από την Περιφέρεια δόθηκε παραγγελία για την κατασκευή 2.000 χειροποίητων μασκών, προς την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, επαινώντας παράλληλα την πρωτοβουλία του εν λόγω φορέα να διαθέσει δωρεάν μάσκες στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας».

«Τους συνεχάρην για την πρωτοβουλία τους, την δωρεά μασκών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς δεν συναντάμε πολλούς να δείχνουν ανθρωπιά και αλληλεγγύη» σημείωσε ο Π. Νίκας.