«Λακωνία vs Κορονοϊός» στο επίκεντρο διαδικτυακής συζήτησης

29/06/2020

Η πανδημία του κορονοϊού «COVID-19» είναι το σημαντικότερο γεγονός της εποχής μας. Μέσα σε λίγους μήνες η οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα όλων των χωρών του κόσμου έχουν κυριολεκτικά ανατραπεί. Ολόκληρη η ανθρωπότητα καλείται να αντιμετωπίσει έναν κοινό εχθρό, για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης παρακολουθώντας τις εξελίξεις εγκαινιάζει μια σειρά διαδικτυακών δημόσιων συζητήσεων μέσα από τις οποίες θα παρουσιάζονται και θα σχολιάζονται γεγονότα και φαινόμενα που επηρεάζουν την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας, και θα αναδεικνύονται τα γενικότερα ερωτήματα, οι ιδέες, οι απόψεις και οι προβληματισμοί που κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο.

Η πρώτη αυτή διαδικτυακή συνάντηση με τίτλο «Λακωνία vs Κορονοϊός» πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 στις 07:00 μ.μ. - 09:00 μ.μ. και φιλοξένησε εκπροσώπους μερικών εκ των σημαντικότερων φορέων της Λακωνίας.

Η συζήτηση χωρίστηκε σε τρεις θεματικές ενότητες με συγκεκριμένο περιεχόμενο και πλαίσιο ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, τα πάνελ διαβούλευσης είχαν την παρακάτω σύνθεση:

Α) Πολιτική & Κορονοϊός
1. Δαβάκης, Αθανάσιος – Βουλευτής Λακωνίας (ΝΔ)
2. Κρητικός, Νεοκλής – Βουλευτής Λακωνίας (ΝΔ)
3. Αραχωβίτης, Σταύρος – Βουλευτής Λακωνίας (ΣΥΡΙΖΑ)
4. Βερούτης, Θεόδωρος – Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

Β) Οικονομία & Κορονοϊός
1. Πολλάλης, Δημήτριος – Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας
2. Ροϊνός, Σωτήριος – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Λακωνίας
3. Γεωργανές, Παναγιώτης – Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης
4. Μηνακάκης, Νικόλαος – Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σπάρτης

Γ) Κοινωνία & Κορονοϊός
1. πατήρ Ραφαήλ Τσάλτας, – Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως  Μονεμβασίας και Σπάρτης
2. Ορφανού, Παναγιώτα – Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
3. Βασιλάκος, Χάρης – Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Vamvakou Revival»
4. Ηλιοπούλου, Μάρθα - Εκπαιδευτικός-Ψυχολόγος και ιδιοκτήτρια του Κέντρου Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη»

Τις συζητήσεις συντόνισε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, κα Αναστασία Κανελλοπούλου, και συμμετείχε στην εξέλιξή τους με σύντομες παρεμβάσεις.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης φιλοδοξεί ότι αυτή η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση θα αποτελέσει τη βάση για τη συνεχή δημόσια διαβούλευση των φορέων του τόπου μας, προκειμένου να συμβάλουμε αποτελεσματικά σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης και αντιμετώπισης των πολλαπλών προβλημάτων της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.

Τα βίντεο της διαδικτυακής συνάντησης θα δημοσιευθούν τις ερχόμενες ημέρες στο λογαριασμό του Ινστιτούτου Σπάρτης στο YouTube και θα κοινοποιηθούν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λακωνίας.


Ινστιτούτο Σπάρτης