Συζητήσεις για τον δρόμο Γεωργίτσι - Πελλάνα μέσω Μανίνου

30/06/2020

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και τον αναπληρωτή Δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο, είχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος, Χρήστος Ηλ. Τσίχλης, την Παρασκευή 26/6, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι αντικείμενο της συζήτησης ήταν «η τακτοποίηση των τελευταίων γραφειοκρατικών διαδικασιών, σε ότι αφορά την ασφαλτόστρωση του δρόμου Γεωργίτσι - Πελλάνα μέσω Μανίνου».

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίχλης αναφέρει πως «ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας και ο αναπληρωτής Δήμαρχος Σπάρτης, επέδειξαν έντονη προθυμία, πραγματική βούληση και προέβησαν σε άμεσες ενέργειες. Εντός των ημερών, θα έχουν ξεπεραστεί τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια και αμέσως μετά θα εγκατασταθεί ο εργολάβος. Ο δρόμος θα συνδέει το Γεωργίτσι και τα γύρω χωριά με τον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο - Σπάρτη (μειώνοντας την απόσταση στο μισό, όταν ολοκληρωθεί), θα εξυπηρετήσει τους αγρότες που κατέχουν κτήματα στην περιοχή και θα διευκολύνει επιτέλους την πρόσβαση στο αμφιθέατρο - συνεδριακό κέντρο Σπαντίδου, όπου διενεργούνται εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας».

Τέλος, ο κ. Τσίχλης προσθέτει ότι «το έργο εγκρίθηκε με την υπαριθμόν 2339/20-9-2018 απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και ακολούθησε η υπαριθμόν 2519/9-7-2019 απόφαση προέγκρισης διακήρυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την ασφαλτόστρωση 3 χιλιομέτρων, ποσού 259.633,25 ευρώ».