Αραχωβίτης: Κανένα νέο για το θέμα της Διοίκησης στο Νοσοκομείο Λακωνίας!

07/07/2020

΄΄Στην Επιτροπή Αξιολόγησης παρέπεμψε ο Υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με την παραίτηση του Διοικητή και του Δ.Σ του Νοσοκομείου Λακωνίας, το οποίο παραμένει ακέφαλο από την αρχή του έτους, χωρίς καν να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση νέου Διοικητή και μελών του Δ.Σ. ΄΄, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε εχθές Δευτέρα 6/7, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης.

΄΄Αυτό προκύπτει από την απάντησή του στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, επικαιροποιώντας την ίδια Ερώτηση που είχα καταθέσει στις 17 Μαρτίου (!) και παρέμενε αναπάντητη μέχρι σήμερα΄΄, τονίζεται στην ανακοίνωση του κ. Αραχωβίτη.
΄΄Κανένα νέο για το θέμα της Διοίκησης στο Νοσοκομείο Λακωνίας! Τη «μπάλα στην εξέδρα» πέταξε ο Yφυπουργός Υγείας΄΄, σημειώνει ο Λάκωνας βουλευτής.

΄΄Ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας Ν. Καλογεράκος, ο οποίος ανέλαβε χρέη προσωρινού Διοικητή από τις 2 Ιανουαρίου 2020, μετά την παραίτηση του προηγούμενου Διοικητή, μέχρι και την παραίτησή του στις 16 Ιουνίου, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου αξίζουν συγχαρητηρίων για την «πλάτη» που έβαλαν μέσα σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση υγειονομικού συναγερμού, γεγονός που επισήμανα και ενώπιον του Υφυπουργού.

Υπάρχει βέβαια και ακόμη κάτι αξιοσημείωτο από τη σημερινή συζήτηση. Ο κ. Κοντοζαμάνης δεν είχε τίποτα να πει, ούτε για την αιφνιδιαστική μετακίνηση του Επιμελητή Ακτινολογίας από το Νοσοκομείο Λακωνίας στο Νοσοκομείο Αιγίου, με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Μια μετακίνηση που θα οδηγήσει σε κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Ακτινολογικού, πράγμα που καθιστά άκρως επισφαλείς τις εφημερίες του νοσοκομείου ενόψει καλοκαιρινής περιόδου΄΄, τονίζεται ακόμη στη σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ.