Τι ανέφερε o Στέλιος Πέτσας για εστιατόρια και πανηγύρια

08/07/2020

Για τα πανηγύρια που γίνονται τα καλοκαίρια και τα εστιατόρια, μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1», ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας «πρέπει να προσέχουμε και να εξακολουθήσουμε να τηρούμε τους κανόνες. Δηλαδή να εφαρμόζουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, να φοράμε μάσκα ιδίως στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να προσέχουμε πάρα πολύ την απόσταση.

Καταλαβαίνουμε ότι σε καταστάσεις όπως στα πανηγύρια είναι πολύ δύσκολο να τηρούνται οι αποστάσεις. Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί σοβαρά και θα το εξετάσουμε όπως θα εξετάσουμε και τα θέματα που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως «έχει φανεί το τελευταίο διάστημα ότι μερικά μέτρα ήταν ίσως κάπως υπερβολικά. Για παράδειγμα, το θέμα των έξι ατόμων σε ένα τραπέζι στα εστιατόρια. Αυτό θα αναθεωρηθεί με μία μεγαλύτερη ευελιξία τις αμέσως επόμενες ημέρες. Θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι. Αυτό είναι βέβαιο. Γιατί συνήθως -όπως είδαμε το προηγούμενο διάστημα- οι άνθρωποι που κάθονται μαζί είτε είναι άτομα της ίδιας οικογένειας είτε είναι φίλοι που γενικά κάνουν παρέα».

«Είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η τήρηση των κανόνων σε καταστήματα που οι πελάτες είναι καθιστοί παρά στα καταστήματα που είναι όρθιοι, όπου υπάρχει συνωστισμός παρά τις εκκλήσεις που έχουμε κάνει κατ’ επανάληψη», τόνισε ακόμη ο κ. Πέτσας.