«Ενωτική Κίνηση Μάνης»: Χάθηκε και φέτος η γαλάζια σημαία από τις παραλίες Μαυροβουνίου και Σελινίτσας - Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία

15/07/2020

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Ενωτική Κίνηση Μάνης» του Τζανέτου Φιλιππάκου, σχετικά με το θέμα των «Γαλάζιων Σημαιών» στη Μάνη.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Χάθηκε και φέτος η γαλάζια σημαία από τις παραλίες Μαυροβουνίου και Σελινίτσας.

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος αιφνιδιάζει τη Δημοτική Παράταξη του κ. Πέτρου Ανδρεάκου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 23/6/2020, καλώντας τους να απαντήσουν γιατί χάθηκαν οι γαλάζιες σημαίες από τις προαναφερθείσες παραλίες.

Να σημειωθεί ότι δυστυχώς και το 2019 έγινε το ίδιο γιατί ο Δήμος δεν έπραξε αυτά που όφειλε, τα οποία ήταν ελάχιστα και είχαν πολύ μικρό οικονομικό κόστος.

Η παραλία Μαυροβουνίου είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου, αν όχι της Ελλάδος και η φήμη της είναι γνωστή. Δυστυχώς όμως παραμένει στη κατάσταση που γνωρίζουμε όλοι για πολλά χρόνια.

Παίρνοντας τον λόγο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσιριγώτης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ρίχνοντας την ευθύνη στην εταιρεία που κάνει τον έλεγχο ότι δήθεν δεν ήταν συνεργάσιμη.

Ύστερα από τα ανωτέρω, για ποια τουριστική ανάπτυξη μιλάμε; Πως είναι δυνατόν παραλίες σαν και αυτές, να παραμένουν ανεκμετάλλευτες;

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Τους καλούμε να αναλάβουν έστω και τώρα τις ευθύνες τους και να πάρουν τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται προκειμένου να μη συνεχιστεί η απαράδεχτη αυτή κατάσταση, παραμένοντας μόνο οι φιλότιμες προσπάθειες των επαγγελματιών του χώρου.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η παρέμβαση του κ. Φιλιππάκου, θα έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα και ο Δήμος μας θα κάνει τα αυτονόητα για το καλό του τόπου μας.


Γραφείο Τύπου
Ενωτικής Κίνησης Μάνης