Ζητά παράταση για τις ταμειακές μηχανές η Ο.Ε.ΕΣ.Π.

20/07/2020

Επιστολή προς τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), Γεώργιο Πιτσιλή, απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλλήνιας & Ιθάκης για το θέμα των ταμειακών μηχανών.

Η επιστολή που κοινοποιείται και στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, έχει ως εξής:

Κύριε Διοικητά,

Σχετικά με τις αποφάσεις σας Α. 1011/16-1-2020 και Α. 1100/29-4-2020 για την απόσυρση από την χρήση ορισμένων μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (Φ.Η.Μ.), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η αντικατάσταση και αναβάθμισή τους προϋποθέτει ένα κόστος για τις επιχειρήσεις, το οποίο, στην επαύριον του κορωνοϊού και με τις ήδη συσσωρευμένες τραπεζικές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους, αδυνατούν να καλύψουν.

Για τους λόγους αυτούς και κατόπιν αιτήματος των μελών μας -η Ομοσπονδία μας, ως δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, εκπροσωπεί τον εμπορικό κόσμο και γενικότερα την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σε 10 νομούς στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, αριθμώντας ως μέλη της 50 εμπορικούς και κλαδικούς Συλλόγους- ζητούμε να δοθεί παράταση της απόσυρσης και αναβάθμισης έως 31 Δεκεμβρίου 2020.