Ινστιτούτο Σπάρτης: Η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου για τις Διεθνείς Σχέσεις της Σπάρτης στην αρχαιότητα

21/07/2020

Ο Δρ Παναγιώτης Ήφαιστος είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ο Δρ Ήφαιστος έχει συγγράψει πληθώρα επιστημονικών άρθρων και βιβλίων, ενώ διατέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς επί τέσσερα συναπτά έτη (2012-2016).

Ο Δρ  Αθανάσιος  Πλατιάς  είναι  Καθηγητής  Στρατηγικής  στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις συμβούλου σε διάφορα Υπουργεία. Έχει διατελέσεις, επίσης, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (2008-2013) και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» (2008-2020).
  
O Δρ Χαράλαμπος Παπασωτηρίου είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Ο Δρ Παπασωτηρίου είναι Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, ενώ συμμετέχει ως μέλος στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο Δρ Σταύρος Βλίζος είναι Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ο Δρ Βλίζος από το 2005 διευθύνει τις ανασκαφικές εργασίες στο Σπαρτιατικό ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνα στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος Αμυκλών. Είναι αντεπιστέλλον μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, καθώς και συνιδρυτής της επιστημονικής επιτροπής του «Ρωμαϊκού Σεμιναρίου» στην Αθήνα.

Η συμμετοχή καθηγητών και καθηγητριών με τόσο μακρά και σημαντική πορεία στον ακαδημαϊκό χώρο διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του επικείμενου Συνεδρίου που διοργανώνει το Ινστιτούτο Σπάρτης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πιστεύουμε βαθιά ότι το Συνέδριο αυτό θα αποτελέσει σταθμό για την πόλη μας και αιτία δημιουργικών εξελίξεων με εξωστρεφή χαρακτήρα για τη Σπάρτη.

Ινστιτούτο Σπάρτης