Αλλαγές από σήμερα στην παραλιακή οδό του Γυθείου

23/07/2020

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης «προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή οδό Γυθείου, που περιλαμβάνουν την απαγόρευση κίνησης οχημάτων, αποφασίστηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, με σκοπό να συμβάλλουν στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, να διευκολύνουν την κυκλοφορία των πεζών και την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία μονίμων κατοίκων και επισκεπτών, μειώνοντας τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

«Μετά τις πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Συνοικισμού Γυθείου και την οδό Λαρυσσίου, ένα χρόνιο αίτημα των επαγγελματιών της παραλιακής οδού Τζαννή Τζαννετάκη, από την είσοδο του Λιμένα Γυθείου έως τη συμβολή με τη νήσο Κρανάη, παίρνει σάρκα και οστά», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο λακωνικός δήμος.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Δήμου Ανατολικής Μάνης, «από 23 Ιουλίου έως και 31 Οκτωβρίου 2020 και από ώρες 19.00 έως 02.00 το εν λόγω τμήμα της οδού πεζοδρομείται.

Από τις εν λόγω ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα άμεσης ανάγκης (από και προς Κέντρο Υγείας κ.α.), τα οχήματα σωμάτων ασφαλείας, τα οχήματα ατόμων με ειδικές ανάγκες και τα οχήματα διέλευσης/στάθμευσης μονίμων κατοίκων του τμήματος αυτού της οδού.

Για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων, καλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι του τμήματος αυτού, να εφοδιαστούν με την προβλεπόμενη κάρτα μόνιμου κατοίκου, από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η κίνηση των οχημάτων από και προς τον οικισμό Μαυροβουνίου, θα γίνεται, είτε μέσω της οδού του Ακουμάρου (Ακούμαρος - Ανάληψη), είτε μέσω της οδού στα Κτιράκια (Κτιράκια-Ανάληψη), είτε μέσω της Τζαννήμπεη Γρηγοράκη (Γύθειο- Μαυροβούνι ως έχει), είτε μέσω της νέας παράκαμψης Γυθείου (για βαρέα οχήματα)».