Τι δήλωσε ο Γόντικας από τη Σκάλα για τη διαχείριση των απορριμμάτων

29/07/2020

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το ΚΚΕ Λακωνίας, για τη συζήτηση που έλαβε χώρα στη Σκάλα, με θέμα τις εξελίξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο Δ.Τ. ΄΄ο ομιλητής, Νίκος Γόντικας, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε την ανάγκη να μην υπάρχει καμιά επανάπαυση με τη δήθεν «βόμβα» με το έγγραφο της ΕΕ για τα προβλήματα με τη Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου κ. Ιδιωτικού Τομέα. Ο «καυγάς» γίνεται για το αν θα χρηματοδοτηθεί το έργο από το ΕΣΠΑ ένα κομμάτι ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δηλαδή σε κάθε περίπτωση δώρο-επιχορήγηση στην ΤΕΡΝΑ 66 εκατομμύρια ευρώ.

Δήλωσε ότι το ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο και στην Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή στάθηκαν συμπαραστάτες στο δίκαιο αγώνα που ανέπτυξαν μέσα από την Επιτροπή Αγώνα οι κάτοικοι του Ευρώτα, ενάντια στους σχεδιασμούς που φέρνουν τα σκουπίδια στον τόπο τους. Τονίστηκε η ανάγκη έντασης του αγώνα για να μην εφαρμοστεί η ΣΔΙΤ. Πρόβαλε τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση που συμφέρει το λαό, την πρόταση του ΚΚΕ. Η διαχείριση να γίνεται από Δημόσιο Κρατικό φορέα, μακριά από κάθε ανάμειξη ιδιωτικών συμφερόντων που νοιάζονται μόνο για τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους και όχι για την προστασία της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος, για την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων΄΄.