Σειρά επαφών Νεοκλή Κρητικού για την αναβάθμιση του τμήματος αιμοκάθαρσης της Ν.Μ. Μολάων

04/08/2020

Συνάντηση με τους υπουργούς Υγείας και Τουρισμού είχε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλής Κρητικός.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Με μια σειρά επαφών στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Τουρισμού ο κ. Κρητικός ανέλυσε τα οφέλη που θα είχε για την τοπική και ευρύτερη κοινωνία των Μολάων η αναβάθμιση του τμήματος αιμοκάθαρσης της Νοσηλευτικής Μονάδας.

Η αναβάθμιση αυτή θα μπορούσε να συνδυαστεί με την ανάπτυξη παράλληλα και του Τουρισμού, καθώς κάλλιστα θα μπορούσαν ξένοι τουρίστες - αιμοκαθαιρόμενοι να επιλέξουν τη Λακωνία για τις διακοπές τους»
 
Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «Ο Κρητικός παρέδωσε τεύχος στους Υπουργούς με τίτλο: “Ιατρικός Τουρισμός: Πρόταση για τη δημιουργία Σύγχρονου Κέντρου Αιμοκάθαρσης”, ενώ κατέθεσε ερώτηση και προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια (Α.Π. 8680/31-7-2020).

Ο κ. Κρητικός δήλωσε τα εξής: “Προωθούμε την αναβάθμιση και ανάπτυξη του τμήματος αιμοκάθαρσης της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων και για να καταστήσουμε το τμήμα απόλυτα λειτουργικό και επαρκές για τους ασθενείς, οι οποίοι έχουν ανάγκη αιμοκάθαρσης, αλλά και για να προσελκύσουμε ξένους τουρίστες αιμοκαθαιρόμενους. Θα συνδυάζουν έτσι τις διακοπές τους στην πανέμορφη Λακωνική γη, παράλληλα με τη θεραπεία τους”».