Μπαράζ συλλήψεων στη Λακωνία

21/08/2020

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Αυγούστου, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Αναλυτικά, στη Λακωνία συνελήφθησαν:

• εννέα ημεδαποί για ναρκωτικά,
• ένας ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα,
• τρεις ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
• πέντε αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους,

ενώ κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 15,63 γραμμαρίων και μαχαίρι- στιλέτο τύπου πεταλούδας, με μήκος λάμας 8,5 εκατοστών.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, εξιχνιάστηκε «από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, μία περίπτωση κλοπής σε επιχείρηση ημεδαπού, που σημειώθηκε στις 17/19.2.2020 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο 26χρονων ημεδαπών, για κλοπή».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

«Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου», τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση της αστυνομίας.