Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύσκεψη για τη λειτουργία των σχολείων και την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού

18/09/2020

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «τηλεδιάσκεψη για την αποτροπή της διάδοσης του covid-19 στις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Πελοποννήσου συγκάλεσε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου το πρωί, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας».

Στην ιστοσελίδα τονίζεται ακόμα πως «Σε αυτή συμμετείχαν, δια ζώσης ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δημήτρης Οικονομόπουλος και ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβαν μέρος οι διευθυντές Εκπαίδευσης και Υγείας από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι σε ενδεχόμενο εκδήλωσης κρουσμάτων δεν θα κλείνουν σχολεία, αλλά τμήματα ή τάξεις κι αυτό αφού προηγηθεί σχετική γνωμοδότηση, είτε από τον διευθυντή Υγείας της κατά τόπους Π.Ε. ή τον γενικό διευθυντή Υγείας της Περιφέρειας.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι εφόσον χρειαστεί εφοδιασμός σχολείων με αντισηπτικά και μάσκες, προς την κατεύθυνση αυτή θα συνδράμει η Περιφέρεια.»