Μεγάλο το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα - Αναφορά του Κρητικού προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

27/07/2021

«Με δεδομένα τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων και με αφορμή την επιστολή που έλαβα από την κα Αντωνία Αργείτη Σταθοπούλου, κάτοικο της Σκούρας, κατέθεσα Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Νεοκλής Κρητικός.

«Το πρόβλημα πλέον είναι μεγάλο, ειδικά στις περιοχές που εντάσσονται σε ευρύτερες περιοχές προστασίας της άγριας φύσης. Οι ζημιές που προκαλούν είναι σημαντικές, σε καλλιέργειες και στις περιουσίες των συμπολιτών μας. Το πιο σημαντικό δε, είναι ότι η κάθετη διέλευση τους σε οδικούς άξονες αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων και αποτελεί σημαντικό παράγοντα απειλής της ανθρώπινης ζωής», τονίζει ο Λάκωνας βουλευτής.

«Με παρέμβασή η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου είχε εγείρει το θέμα και ανέλυε τους κινδύνους που ελλοχεύει η υπέρμετρη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, ήδη από το 2017 με δημόσιες τοποθετήσεις της.

Σήμερα και μετά από ένα χρόνο περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας η αύξηση αυτή δεν έχει περιοριστεί και τα προβλήματα εντείνονται αντί να απομειώνονται. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με εγκύκλιό του στις 25 Μαΐου με τη μορφή του «Εξαιρετικά Επείγοντος», για την οργάνωση δομών αντιμετώπισης του πληθυσμού των αγριόχοιρων με τη συνεργασία όλων των φορέων των τοπικών κοινωνιών.

Είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και δράση άμεσα», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Κρητικού.