Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο ανδρικό ντύσιμο για επαγγελματικό ραντεβού

30/07/2021

Έχετε προγραμματίσει ένα επαγγελματικό ραντεβού; Έχετε, λογικά, αγχωθεί σε σχέση με το «τι θα φορέσετε» και πώς θα τα ταιριάξετε τα ρούχα σας ώστε να αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το επαγγελματικό σας προφίλ -ποιες κάλτσες, ποια φανελάκια ανδρικα, ποια αξεσουαρ; Δεν είσαστε σίγουρος για τα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιλέξετε το κατάλληλο ντύσιμο; Ανάλογα με το στιλ που θέλετε, οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας δώσουν λύσεις που μπορούν να οδηγήσουν στο ζητούμενο ενός επαγγελματικού ραντεβού, δηλαδή στη θετική κατάληξη του.

Εάν επιλέξετε κοστούμι ή «σπασμένο» κοστούμι

Καταρχάς, πρέπει να γνωρίζετε ότι το «σπασμένο» κουστούμι είναι εκείνο που μοιάζει με κοστούμι αλλά… δεν είναι. Αποτελείται από ένα παντελόνι, ένα πουκάμισο και ένα σακάκι που «οδηγεί» σε… mismatch.

ΤΙ σημαίνει αυτό; Είναι ο συνδυασμός, για παράδειγμα, ενός παντελονιού με ένα σακάκι που δεν είναι σετ αλλά, ωστόσο, όταν συνδυάζονται ταιριάζουν. Ο συνδυασμός αυτός πρέπει να μοιάζει αρμονικός, αφού το ύφασμα και τα χρώματα, ακόμη και αν διαφέρουν μεταξύ τους, δίνουν ένα όμορφο και φυσικά, αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Για έναν τέτοιο συνδυασμό μπορείτε να «παίξετε» με τους σκούρους τόνους του μαύρου, του σκούρου μπλε, του γκρι και να τους βάλετε μαζί ένα ριγέ ή plaid (καρό) blazer ή το αντίστροφο σε παρόμοιες αποχρώσεις.

«Ναι» σε αξεσουάρ και κοσμήματα αλλά όχι με υπερβολές

Εξετάζοντας «τι θα φορέσετε» πριν από το επαγγελματικό ραντεβού σας, είναι σίγουρο πως θα σκεφτείτε να συνδυάσετε με το ντύσιμο σας κάποια από τα αξεσουάρ ή/και τα κοσμήματα που διαθέτετε. Να το κάνετε αλλά χωρίς να προχωρήσετε σε υπερβολές.
Για παράδειγμα, επιλέξτε να φορέσετε ένα ωραίο ρολόι ή τα αγαπημένα σας μανικετόκουμπα. Όχι, όμως, να τα συνδυάσετε ταυτόχρονα, όλα μαζί κινδυνεύοντας, τελικά, μην δώσετε την εικόνα που θα θέλατε.

Προσέξτε το… ύψος και μην ξεπεράσετε τον πήχη

Όσον αφορά στο παντελόνι το οποίο θα επιλέξετε, πρέπει να προσέξετε το ύψος στο οποίο σταματάει όταν κάθεσαι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανεβαίνει πάνω από το σημείο του αστραγάλου.

Επίσης, εξαιρετική προσοχή πρέπει να δώσετε στις κάλτσες που θα επιλέξετε. Να προτιμήσετε κάλτσες κλασικές και κυρίως σκούρα χρώματα. Αποφύγετε τους πειραματισμούς, συνδυάζοντας κοστούμι με αθλητικές ή ανοιχτόχρωμες κάλτσες. Προτιμήστε τις κλασικές σε σκούρο χρώμα. Να έχετε πάντα σαν κανόνα ότι οι κάλτσες φαίνονται και δεν κρύβονται.

Πάνε οι τσάντες και στους άνδρες;

Η απάντηση, πλέον, είναι «ναι». Δεν είναι μόνο γυναικείο προνόμιο οι τσάντες. Μπορείτε να συνδυάσετε με το ντύσιμο σας μια επαγγελματική τσάντα ώμου καλής ποιότητας ή έναν χαρτοφύλακα. Όχι μόνο θα δώσετε προστιθέμενη αξία στην εικόνα σας αλλά θα διευκολυνθείτε και πρακτικά, ειδικά εάν στο επαγγελματικό ραντεβού θα πρέπει να έχετε μαζί σας κάποια έγγραφα ή/και το βιογραφικό σημείωμα σας ή ακόμη και τον προσωπικό σας μεταφερόμενο ηλεκτρονικό υπολογιστή.