Βερούτης: Ομόφωνο ΟΧΙ του ΠεΣυ στην έγκριση των ΜΠΕ για αιολικούς σταθμούς σε περιοχές των ΒατίκωνΒάτικα

02/08/2021

«Ομόφωνο ΟΧΙ του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στην έγκριση των ΜΠΕ, για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στις θέσεις "ΚΡΙΘΙΝΑ" και "ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ" στα Βάτικα του Δ. Μονεμβασίας, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκωνα Τζινιέρη και δική μου τοποθέτηση», ανέφερε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο στις 27/07, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

«Η Περιφερειακή μας Αρχή, ταυτιζόμενη πλήρως με τις απόψεις και θέσεις του Δήμου Μονεμβασίας, των Τοπικών Κοινοτήτων Βελανιδίων και Αγίου Νικολάου, της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, αλλά και των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, έχει άλλα σχέδια για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου τόπου, που παρουσιάζει μεγάλο φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, αφού πλησίον βρίσκονται:
 
- Το απολιθωμένο δάσος της Αγίας Μαρίνας,
- Τα αναρριχητικά πάρκα Ζόμπολου και Χιόνης,
- Τα σπουδαία εκκλησιαστικά μνημεία και ασκητήρια, που έχουν προσδώσει στην περιοχή την ονομασία Μικρό Άγιο Όρος, καθώς και η ανεγειρόμενη Ιερά Μονή του Οσίου Θωμά
- Τα περιπατητικά μονοπάτια προς τον Φάρο του Κάβο Μαλέα και το Γερμανικό Παρατηρητήριο,
- Η "βυθισμένη" πολιτεία του Βρωμώντα και το  ναυάγιο του τουρκικού πλοίου Ismail Hakki, που παρουσιάζουν μεγάλο καταδυτικό ενδιαφέρον.
- Υπέροχες παραλίες με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά.

- Όλα τα παραπάνω, μαζί με τις συζητήσεις, που έχουμε ήδη κάνει με τους συμπατριώτες μας στα Βάτικα, για τη δυνατότητα δημιουργίας μιας αναρριχητικής διαδρομής  via ferrata στον Κάβο Μαλιά, διαμορφώνουν την αρνητική μας στάση για χωροθέτηση ανεμογεννητριών, στη συγκεκριμένη περιοχή του Νομού μας», αναφέρει ακόμη στην ανάρτησή του ο κ. Βερούτης.