Αγανακτισμένοι οι κυνηγοί της Λακωνίας

02/08/2021

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Λακωνίας, δηλώνοντας την «αγανάκτησή τους για την απόφαση του Υφυπουργού περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά, να αποδεχτεί το αίτημα της Κ.Σ.Ε. για αύξηση των εισφορών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων».

Οι λακωνικοί κυνηγετικοί σύλλογοι καλούν τον Υφυπουργό κ. Αμυρά «να ανακαλέσει την απόφαση του για αύξηση των τακτικών εισφορών υπέρ των Κυνηγετικών Οργανώσεων», ενώ απαιτούν από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις «να αποδείξουν εμπράκτως ότι λειτουργούν υπέρ του συμφέροντος των κυνηγών και να αφαιρέσουν το επιπλέον ποσό που αυθαίρετα πρόσθεσαν στις τακτικές εισφορές τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των κυνηγετικών συλλόγων της Λακωνίας:

Σύσσωμοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του Νομού Λακωνίας, εκπροσωπώντας πάνω από 4.000 μέλη, δηλώνουν την αγανάκτησή τους για την απόφαση του Υφυπουργού περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά, να αποδεχτεί το αίτημα της Κ.Σ.Ε. για αύξηση των εισφορών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων.

Η Κ.Σ.Ε και οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, εκμεταλλευόμενοι το κλίμα που επικρατεί λόγω της πανδημίας COVID-19, και της αναστολής των Γενικών Συνελεύσεων, έδρασαν ανενόχλητοι και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Κυνηγετικών Συλλόγων, αιτήθηκαν αύξηση των τακτικών εισφορών τους.

Το Υπουργείο κάνοντας δεκτό αυτό το αίτημα, στην ουσία ακυρώνει την μη είσπραξη των τελών υπέρ Δημοσίου, αφού ουσιαστικά δεν θα υπάρξει μείωση του κόστους των αδειών.

Τα μέλη των συλλόγων που σημειωτέον πλήρωσαν, αλλά δεν κυνήγησαν κατά την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο, καλούνται για άλλη μια φορά να επιβαρυνθούν με ένα κόστος ύψους 15,00 ευρώ, το οποίο την επόμενη κυνηγετική χρονιά θα εκτινάξει την τιμή της άδειας.

Γεμάτοι αγανάκτηση ρωτάμε

Γιατί Κύριοι;; Με ποια συλλογική απόφαση Γενικής Συνέλευσης, προβήκατε σε αυτό το αίτημα;; Γιατί αιτηθήκατε την αύξηση των εισφορών σας, όταν εσείς οι ίδιοι μας διαβεβαιώνατε όλο τον χειμώνα ότι ενεργείτε με γνώμονα το συμφέρον των κυνηγών;; Τι πιστεύετε ότι έχουν οι κυνηγοί της χώρας μας, κοφτήρια νομισμάτων και μπορούν να πληρώνουν ασύστολα;;

Καλούμε τον Υφυπουργό κ. Αμυρά να ανακαλέσει την απόφαση του για αύξηση των τακτικών εισφορών υπέρ των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Απαιτούμε από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις να αποδείξουν εμπράκτως ότι λειτουργούν υπέρ του συμφέροντος των κυνηγών και να αφαιρέσουν το επιπλέον ποσό που αυθαίρετα πρόσθεσαν στις τακτικές εισφορές τους.

Καλούμε τους Κυνηγετικούς Συλλόγους όλης την χώρας να αντιδράσουν στις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς εν αγνοία μας.

Τα Δ.Σ.
Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης
Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων
Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου
Κυνηγετικού Συλλόγου Β. Λακεδαίμονος