Αν. Μάνη: Εισροή υδάτων σε ιστιοφόρο

02/08/2021

Ανακοίνωση εξέδωσε την Κυριακή 1 Αυγούστου, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, σχετικά με περιστατικό εισροής υδάτων σε ιστιοφόρο σκάφος στον Μέζαπο Αν. Μάνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για εισροή υδάτων στο Ι/Φ σκάφος “ΑΙΝΑ” σημαίας Φιλανδίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Μεζάπου Δήμου ανατολικής Μάνης.

Άμεσα για το σημείο έσπευσε από στεριά περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π -Α/Ψ «ΧΡΥΣΑΛΕΝΑ» Ν.Π. 8169, τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος αγκυροβολημένο στον κόλπο Μεζάπου.

Κατά δήλωση κυβερνήτη ανωτέρω Ι/Φ υφίσταται μικρή εισροή υδάτων από βλάβη στον άξονα, η οποία όμως καθίσταται ελεγχόμενη λόγω ύπαρξης δύο (02) αντλιών για την απάντληση των υδάτων, ενώ πρώτες πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθεί έλεγχος από ιδιώτη δύτη.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Γυθείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΙΝΑ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.