Γιατί αξίζει να προβάλλετε τη δουλειά σας στο YouTube

04/08/2021

Σίγουρα έχετε ακούσει στις ειδήσεις για τα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν από το YouTube ορισμένοι διάσημοι της μουσικής βιομηχανίας και του κινηματογράφου, αλλά και άλλοι λιγότερο αναγνωρίσιμοι από το ευρύ κοινό χρήστες, χάρη στην ενασχόλησή τους με την εν λόγω ψηφιακή πλατφόρμα.

Από την κατασκευή ιστοσελίδων μέχρι τις διαφημιστικές στρατηγικές προβολής και προώθησης, τα «βήματα» που απαιτούνται για να ακολουθήσει οποιοσδήποτε χρήστης (ιδιώτης ή επαγγελματίας) τη digital μόδα της εποχής είναι σίγουρα πολλαπλά.

Αν και εσείς σκοπεύετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το δημοφιλές YouTube, με στόχο να αναδείξετε την επαγγελματική σας δραστηριότητα και να αυξήσετε τα κέρδη που αποκομίζετε από αυτή (είτε παρέχετε υπηρεσίες είτε εμπορεύεστε προϊόντα) δείτε παρακάτω με ποιον τρόπο μπορείτε να τα καταφέρετε, με το video marketing.

Ποιοι κερδίζουν «τα πολλά» στο YouTube

Η χρονιά που μας πέρασε παρά την πανδημία ήταν εξαιρετικά επικερδής για κάποιους... τυχερούς του κόσμου, οι οποίοι έχουν το ταλέντο και την επιμονή να αξιοποιούν στο έπακρο το YouTube, προβάλλοντας την άποψή τους κυρίως για προϊόντα και υπηρεσίες που δοκιμάζουν.

Κορυφαίος «εισοδηματίας» για την περσινή χρονιά αναδείχθηκε και πάλι ένα μικρό αγόρι, δεινός χρήστης του YouTube, ο οποίος μέσα από το κανάλι που διατηρεί στην ψηφιακή πλατφόρμα δοκιμάζει και αξιολογεί παιχνίδια. Για δεύτερη φορά ο 9χρονος Ryan Kaji, κατάφερε να αυξήσει τα κέρδη του σε σχέση με την περσινή χρονιά κατά 4 εκατομμύρια δολάρια, αγγίζοντας πλέον τα 30 εκατομμύρια σε ετήσια κέρδη!

Μέσω του καναλιού του, ο μικρός Ryan, εκτός από αξιολογήσεις για ηλεκτρονικά και φυσικά παιχνίδια, μοιράζεται επίσης με τους συνομηλίκους του ιδέες για κατασκευές αυτοσχέδιων παιχνιδιών, συνήθως επιστημονικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Το κανάλι του Ryan στο YouTube συγκεντρώνει πάνω από 40 εκατομμύρια συνδρομητές και πάνω από 12 δισεκατομμύρια θεάσεις, κάνοντάς τον, σύμφωνα με το Forbes, τον πιο επιτυχημένο οικονομικά YouTuber του κόσμου.

Με το παράδειγμα αυτό καταδεικνύεται πόσο σημαντικό μέσο συνιστά το YouTube για χρήστες που επιδιώκουν να «κάνουν δουλειά» μέσα από αυτό, είτε αναδεικνύοντας τον εαυτό τους είτε τη δραστηριότητα με την οποία ασχολούνται επαγγελματικά.

Πώς μπορείτε λοιπόν και εσείς να αξιοποιήσετε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το YouTube, ώστε να επιτύχετε τους δικούς σας επιχειρηματικούς στόχους;

Δείτε παρακάτω πώς η διαφήμιση στο YouTube αυξάνει θεαματικά τις πωλήσεις και τα κέρδη από τη δραστηριότητά σας και ενισχύει ταυτόχρονα τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας.

Πώς γίνεται η επαγγελματική προβολή στο YouTube

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής σας και εν γένει της δραστηριότητάς σας μπορείτε να αξιοποιήσετε τα πλέον κατάλληλο ψηφιακό κανάλι, το YouTube, για να διαφημίζεστε σε στοχευμένο κοινό, με τον χαμηλότερο δυνατό διαφημιστικό προϋπολογισμό.

Η διαφημιστική προώθηση της δραστηριότητάς σας στο YouTube διενεργείται μέσω της διαφημιστικής πλατφόρμας Google Ads, που διαθέτει προηγμένες επιλογές στόχευσης οι οποίες καθιστούν εφικτό σε κάθε ενδιαφερόμενο (επαγγελματία ή επιχειρηματία) να διαφημίσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του στο κοινό που τον ενδιαφέρει, είτε αφορά σε  παγκόσμιο, είτε σε πανελλήνιο είτε σε τοπικό επίπεδο, άμεσα και οικονομικά.

Τα διαφημιστικά videos που δημιουργείται -αρκεί να έχετε ένα κινητό με ποιοτική κάμερα- προβάλλονται στους επισκέπτες της ιστοσελίδας ή της εφαρμογής βάσει κριτηρίων στους χρήστες που βρίσκονται στο περιβάλλον του YouTube μέσω pc, smartphone ή tablet.

Η χρέωση για τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε χρήστες του YouTube καθορίζεται ανάλογα με τη διάρκεια παρακολούθησης του διαφημιστικού βίντεο από τον κάθε ένα. Με αυτόν τον τρόπο είστε πάντα σίγουροι ότι πληρώνεται τη Google κάθε φορά που ένας χρήστες παρακολουθεί το video -και όχι όσες φορές το προσπερνούν.

Η διανομή κάθε διαφήμισης μπορεί να γίνει με βάση τα ενδιαφέροντά των χρηστών, τα δημογραφικά χαρακτηριστικά (ηλικία, φύλο κ.ο.κ), τις λέξεις κλειδιά που πληκτρολόγησαν κατά την αναζήτηση βίντεο καθώς και το remarketing.

Ετικέτες :