Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα

05/08/2021

Ακολουθείτε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής προκειμένου να χάσετε περιττό βάρος, αλλά τα «ψωμάκια» τείνουν να… επιμένουν. Δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε όμως, διότι δεν είστε η μόνη που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα -δεδομένου ότι ταλαιπωρούν μεγάλη μερίδα γυναικών, ανεξάρτητα από το βάρος ή τον σωματότυπό τους.

Αν επιδιώκετε να επαναφέρετε τη σιλουέτα σας και να εξαλείψετε τα «κακώς κείμενα» που εντοπίζετε στην εμφάνισή σας, σίγουρα πλέον γνωρίζετε πως δεν αρκεί μόνο η δίαιτα. Είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται να αξιοποιήσετε επιπλέον «όπλα» για να καταπολεμήσετε το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα, όπως να εφαρμόζετε υγιεινά διατροφικά τρικ που στοχεύουν στα προβληματικά σημεία, αλλά και να εφαρμόζετε καλλυντικά προϊόντα και ίσως να δοκιμάσετε ορισμένες στοχευμένες θεραπείες αδυνατίσματος.

Μάθετε παρακάτω λοιπόν, με ποιους τρόπους μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλει το περιττό λίπος που συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένα σημεία αλλά και να καταπολεμήσει την κυτταρίτιδα με έξυπνα τρικ που εντάσσετε στην καθημερινότητά σας.

Καταναλώνετε καθημερινά επαρκή ποσότητα νερού

Πόσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός σας καθημερινά; Όπως είναι γνωστό, το νερό βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα και ακόμη, στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Αν επιδιώκετε να περιορίσετε το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα  αισθητά, η κατανάλωση νερού αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθειά σας, καθώς συνδράμει στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας να πίνει νερό, προτού διψάσετε και να θέσετε ως στόχο να πίνετε τουλάχιστον 8 - 10 ποτήρια νερό την ημέρα.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες πρωινό

Συνήθως τα πρωινά βιάζεστε και πίνετε μόνο μερικές γουλιές καφέ με τα κλειδιά στο χέρι; Λάθος! Το πρωινό συνιστά το πιο σημαντικό γεύμα διότι παρέχει την ενέργεια που χρειάζεστε ώστε να είστε ενεργητικοί στη διάρκεια της ημέρας σας. Συνδράμει δε, και στην αποφυγή του άσκοπου… τσιμπολογήματος, μέχρι να έρθει η ώρα του μεσημεριανού γεύματος. Επομένως, φροντίστε τα πρωινά να αφιερώνετε λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας για να τον φροντίσετε. Επιλέξτε γαλακτοκομικά προϊόντα ελαφριά σε λιπαρά, δημητριακά, αυγά και φυσικούς χυμούς.

Επιλέξτε υγιεινά σνακ ανάμεσα στα γεύματα

Αν δεν γνωρίζετε πώς να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές σε σνακ, μπορεί να προκαλείτε σαμποτάζ στην προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα. Προσπαθήστε να μην μένετε νηστικοί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, διότι μετά από ώρες νηστείας ο οργανισμός αντιδρά σπασμωδικά και είναι πιθανό να καταναλώσετε ανθυγιεινά σνακ. Προετοιμάστε κατάλληλα κάθε ημέρα σας και φροντίστε να έχετε μαζί σας φρούτα, γκοφρέτες ρυζιού και μπάρες δημητριακών για τις στιγμές που πεινάτε ανάμεσα στα γεύματά σας.

Μειώστε τη ζάχαρη και τα κορεσμένα λιπαρά

Είναι σημαντικό να ξέρετε πως υπάρχουν δύο βασικοί τύποι λιπαρών: τα κορεσμένα και τα ακόρεστα. Τα κορεσμένα λιπαρά είναι αυτά που τείνουν να αυξάνουν την ποσότητα της χοληστερόλης στο αίμα, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Βρίσκονται δε, σε πολλά τρόφιμα, όπως σκληρά τυριά, κέικ, μπισκότα, λουκάνικα, κρέμες γάλακτος. Δώστε λοιπόν, την απαραίτητη προσοχή στις ποσότητες που καταναλώνετε! Για να μειώσετε το κορεσμένο λίπος που προσλαμβάνετε επιλέξτε τρόφιμα που περιέχουν ακόρεστα λίπη, όπως είναι: τα φυτικά έλαια, τα λιπαρά ψάρια και τα αβοκάντο.